המרומים מפגשי יין ואלכוהול מתמחה בסדנאות אלכוהול וסדנאות יין לחברות ולקהל הפרטי, שמחה לתת לכם מתכוני קוקטיילים שהומצאו בסדנת הקוקטיילים שלנו ע"י דור העתיד של עולם הבר הישראלי.

מונחים בסיסיים:
מנה: מנת אלכוהול קלאסית לקוקטייל מכילה 40 מ"ל אלכוהול. חשוב לזכור שכמות הנוזל במנה אינו חשוב, החשיבות במתכון הקוקטייל הוא ליחס בין מנה למנה.
סאוור מיקס: הסאוור מיקס הקלאסי מכיל מיץ מלימונים טריים סחוטים ומי סוכר ביחס של 3 מנות מיץ לימון ומנה מי סוכר. ניתן להישתמש בכל לימונדה.

סאוור:

לזכור! זו נוסחה ולא מתכון, אפשר לעשות את הקוקטייל מכל המשקאות בבר הביתי.
• מנה אלכוהול (הכול חוץ ממשקאות שמנת)
• מנה סאוור מיקס
• למלא כוס נמוכה בקרח עד הסוף. להכניס את המרכיבים ולנער
• להגיש קר מאוד (לא תקנו שייקר קטן? למצוא בכל חנות בישול או בר)

קוסמופוליטן:

• מנה וודקה או וודקה לימון
• חצי מנה טריפל סק או כל ליקר תפוזים
• מנה סאוור מיקס
• חצי מנה מיץ חמוציות
• להכניס את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, לנער ולסנן לכוס מרטיני (אלא עם כן אתה גבר, אז לך על כוס נמוכה עם קרח למען הפאסון)

אגסי:

• אגס כתוש עם כפית סוכר וכמה עלי נענע
• מנה וודקה או וודקה בניחוח אגס
• חצי מנה שנאפס תפוח
• מנה מיץ תפוחים
• וה"ביסלה" סירופ קינמון
• להכניס את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, לנער ולסנן לכוס מרטיני או להגיש עם הפרי בכוס נמוכה או גבוהה.

סיבריז:

• מנה וחצי וודקה
• מיץ חמוציות
• מיץ אשכוליות
• להכניס את כל המרכיבים לכוס גבוהה עם קרח עד הסוף, להוסיף סירופ מכל פרי שהוא לערבב ועעעייי אנחנו בקריבים.

ונילה סקיי:

• מנה של וודקה בניחוח וניל
• חצי מנה מליבו
• קצת מונין או חלב קוקוס
• מנה סאוור מיקס
• להכניס את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, לנער ולהגיש בכוס נמוכה עם הרבה קרח.

מרגריטה: (שימו לב ההיא של האמריקאים, לא הקפואה שלנו)

• 2 מנות טקילה טובה
• מנה טריפל סק או כל ליקר תפוזים
• מנה סאוור מיקס
• להכניס את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, לנער ולסנן לכוס מרגריטה או מרטיני מעוטרת במלח או סוכר.ניתן להוסיף סירופ פרי לידידות קלה יותר עם הטעם.

מוחיטו:

• לימון חתוך לקוביות וכתוש עם כף סוכר והרבה נענע
• רום טוב חובה
• כותשים בכוס גבוהה את הלימונים הנענע והסוכר, מוסיפים קרח עד הסוף וממלאים את הכוס ברום. מנערים טוב ומגישים לא מסונן

דריי מרטיני קלאסי:

• מנה ורבע ג'ין באיכות מעולה
• רבע מנה ורמוט יבש
• מערבבים עם הרבה קרח ומסננים לכוס מרטיני מקוררת
• מקשטים עם זית

מרטיני הדרים:

• קוביות של תפוזים ולימונים כתושים עם סוכר או דבש
• מנה וודקה אשכוליות
• רבע מנה טריפל סק
• חצי מנה סאוור מיקס
• מנערים עם הרבה קרח ומגישים בכוס גבוהה

פולנייה קפואה:

• מנה זוברובקה (וודקה מתובלת נפלאאאההה)
• חצי מנה ליקר תפוחים
• רבע מנה מונין קינמון או כל סירופ קינמון אחר
• חצי מנה סאוור מיקס
• רבע מנה ליקר צ'ילי וואי (מטבוחה נוזלית)
• מיץ תפוחים
מנערים עם הרבה קרח ומגישים בכוס גבוהה עם הרבה קרח