מתכוני קוקטיילים
המרומים מפגשי יין ואלכוהול מתמחה בסדנאות אלכוהול וסדנאות יין לחברות ולקהל הפרטי, שמחה לתת לכם מתכוני קוקטיילים שהומצאו בסדנת הקוקטיילים שלנו ע"י דור העתיד של עולם הבר הישראלי.
מונחים בסיסיים:
מנה: מנת אלכוהול קלאסית לקוקטייל מכילה 40 מ"ל אלכוהול. חשוב לזכור שכמות הנוזל במנה אינו חשוב, החשיבות במתכון הקוקטייל הוא ליחס בין מנה למנה.
סאוור מיקס: הסאוור מיקס הקלאסי מכיל מיץ מלימונים טריים סחוטים ומי סוכר ביחס של 3 מנות מיץ לימון ומנה מי סוכר. ניתן להישתמש בכל לימונדה.
סאוור:
לזכור! זו נוסחה ולא מתכון, אפשר לעשות את הקוקטייל מכל המשקאות בבר הביתי.
• מנה אלכוהול (הכול חוץ ממשקאות שמנת)
• מנה סאוור מיקס
• למלא כוס נמוכה בקרח עד הסוף. להכניס את המרכיבים ולנער
• להגיש קר מאוד (לא תקנו שייקר קטן? למצוא בכל חנות בישול או בר)
קוסמופוליטן:
• מנה וודקה או וודקה לימון
• חצי מנה טריפל סק או כל ליקר תפוזים
• מנה סאוור מיקס
• חצי מנה מיץ חמוציות
• להכניס את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, לנער ולסנן לכוס מרטיני (אלא עם כן אתה גבר, אז לך על כוס נמוכה עם קרח למען הפאסון)
אגסי:
• אגס כתוש עם כפית סוכר וכמה עלי נענע
• מנה וודקה או וודקה בניחוח אגס
• חצי מנה שנאפס תפוח
• מנה מיץ תפוחים
• וה"ביסלה" סירופ קינמון
• להכניס את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, לנער ולסנן לכוס מרטיני או להגיש עם הפרי בכוס נמוכה או גבוהה.
סיבריז:
• מנה וחצי וודקה
• מיץ חמוציות
• מיץ אשכוליות
• להכניס את כל המרכיבים לכוס גבוהה עם קרח עד הסוף, להוסיף סירופ מכל פרי שהוא לערבב ועעעייי אנחנו בקריבים.
ונילה סקיי:
• מנה של וודקה בניחוח וניל
• חצי מנה מליבו
• קצת מונין או חלב קוקוס
• מנה סאוור מיקס
• להכניס את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, לנער ולהגיש בכוס נמוכה עם הרבה קרח.
מרגריטה: (שימו לב ההיא של האמריקאים, לא הקפואה שלנו)
• 2 מנות טקילה טובה
• מנה טריפל סק או כל ליקר תפוזים
• מנה סאוור מיקס
• להכניס את כל המרכיבים לשייקר עם קרח, לנער ולסנן לכוס מרגריטה או מרטיני מעוטרת במלח או סוכר.ניתן להוסיף סירופ פרי לידידות קלה יותר עם הטעם.
מוחיטו:
• לימון חתוך לקוביות וכתוש עם כף סוכר והרבה נענע
• רום טוב חובה
• כותשים בכוס גבוהה את הלימונים הנענע והסוכר, מוסיפים קרח עד הסוף וממלאים את הכוס ברום. מנערים טוב ומגישים לא מסונן
דריי מרטיני קלאסי:
• מנה ורבע ג'ין באיכות מעולה
• רבע מנה ורמוט יבש
• מערבבים עם הרבה קרח ומסננים לכוס מרטיני מקוררת
• מקשטים עם זית
מרטיני הדרים:
• קוביות של תפוזים ולימונים כתושים עם סוכר או דבש
• מנה וודקה אשכוליות
• רבע מנה טריפל סק
• חצי מנה סאוור מיקס
• מנערים עם הרבה קרח ומגישים בכוס גבוהה
פולנייה קפואה:
• מנה זוברובקה (וודקה מתובלת נפלאאאההה)
• חצי מנה ליקר תפוחים
• רבע מנה מונין קינמון או כל סירופ קינמון אחר
• חצי מנה סאוור מיקס
• רבע מנה ליקר צ'ילי וואי (מטבוחה נוזלית)
• מיץ תפוחים
מנערים עם הרבה קרח ומגישים בכוס גבוהה עם הרבה קרח